“Zij heeft de wereld mooier gekleurd.”

Wij zijn verdrietig en verslagen door het trieste bericht dat ons fractielid Rietje Dellepoort op 25 april 2019 is overleden.

Rietje was hèt gezicht van GroenLinks in Zevenaar. Vanuit de PPR-tijd politiek bewust en actief. Sinds de oprichting GroenLinks-lid en een van de initiatiefnemers van GroenLinks Zevenaar. Gedreven en idealistisch, bevlogen op de groene thema’s en met een brede ervaring en expertise op het sociale domein. In de gemeenteraad altijd met een positieve inbreng zoekend naar verbinding met andere partijen om haar idealen te realiseren. Om die werkwijze was Rietje in de gehele gemeenteraad geliefd en werd ze gewaardeerd.

Van 2005 tot 2014 heeft Rietje in de Zevenaarse gemeenteraad als eenvrouwsfractie gezeten. In 2014 deed ze een stapje terug, maar ze bleef actief in het bestuur van GroenLinks de Liemers. En in de schaduwfractie die de Zevenaarse en Rijnwaardense politiek op de voet volgde in de periode dat GroenLinks geen raadszetel had. Na de herindeling is ze weer enthousiast en bewust als nummer twee op de lijst het hart gaan vormen van de GroenLinksfractie in de nieuwe Zevenaarse gemeenteraad. Als commissielid Samenleving, met de ambitie om van Zevenaar een Fairtrade gemeente te maken, de jeugdgemeenteraad weer in te stellen en speciale aandacht te vragen voor de implementatie van het VN verdrag 'Handicap' in Zevenaar.

Na de zomer moest ze wegens ziekte haar commissiewerk neerleggen. Tijdelijk was de bedoeling. In januari hervatte Rietje de fractie-overleggen en leek ze op de weg terug. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Wij zullen haar inbreng en kennis missen, maar we zullen Rietje vooral ontzettend gaan missen om wie ze was: een integere, warme persoon. Karakteristiek aan Rietje was dat bij haar altijd en vooral de mens Rietje sprak en niet zozeer de politica. Kortom een prachtige vrouw met de kracht om politiek menselijk te maken en die daarmee bij iedereen een diepe indruk achterliet.

We wensen haar kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

GroenLinks fractie Zevenaar
Bart Kagei, fractievoorzitter
Marco Wikkerink
Dorothea van der Velden