Na bijna 4 jaar aan de zijlijn heeft GroenLinks Zevenaar vanaf januari 2018 weer een basisplaats in de gemeenteraad van Zevenaar. Op woensdag 22 november heeft GroenLinks bij de herindelingsverkiezingen de verloren zetel teruggehaald.

Misschien hadden we stiekem op een zeteltje meer gehoopt, in de slipstream van het Jesse-effect. Maar we moeten ook realistisch zijn, Zevenaar is geen studentenstad waar veel jongeren wonen, en dat is waar de grootste groei van GroenLinks landelijk zit. GroenLinks Zevenaar zal daarom de komende termijn behalve goed en realistisch raadswerk leveren, ook werk gaan maken van het meer en nieuwe mensen betrekken in de achterban.

Ook bij de herindelingsverkiezingen in Groningen en Friesland deed GroenLinks het goed: Leeuwarden van 4 naar 5, Súdwest-Fryslân van 1 naar 3, Midden Groningen van 2 naar 3, en Westerwolde consolideerde de 2 zetels. Dit biedt vertrouwen voor de verkiezingen binnen de andere gemeenten van de afdeling GroenLinks de Liemers die op 21 maart naar de stembus mogen: Duiven en Westervoort.

Met de beloning van een zetel sluiten we in Zevenaar een intensieve campagneperiode. In deze campagne hebben we nieuwe talenten ontdekt, voor het eerst social media (Facebook en Twitter) actief ingezet en zijn we met hulp van GroenLinks collega’s uit Duiven, Westervoort en Arnhem zichtbaar geweest op straat en in de wijk. En natuurlijk heeft de lijsttrekker Bart Kagei aan alle debatten meegedaan om de GroenLinks idealen weer onder de aandacht te brengen. We zijn ondertussen ook gaan werken met een nieuw mailingprogramma en hopen daarmee onze achterban vanaf nu makkelijker te kunnen informeren.

Het coulissenwerk is gedaan, nu gaan we de bühne op.
Echt aan de slag, de verandering in Zevenaar is begonnen.
Op naar een groener en socialer Zevenaar!