GroenLinks Zevenaar heeft op de algemene ledenvergadering van donderdag 31 augustus de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker: Bart Kagei (Zevenaar), plaats 2: Rietje Dellepoort (Zevenaar), plaats 3: Paul van Kempen (Tolkamer), plaats 4: Marco Wikkerink (Tolkamer), plaats 5: Dorothea van der Velden (Zevenaar)

GroenLinks zit sinds de verloren verkiezingen van 2014 niet meer in de raad maar heeft met een ‘schaduwfractie’ de politiek sindsdien nauwlettend gevolgd en met inspreken zijn inbreng in de raad ingebracht. De lijst wordt dan ook door de schaduwfractie aangevoerd.

 

Met Bart Kagei (oud commissielid) en Rietje Dellepoort (oud raadslid) kent de lijst de nodige politieke ervaring om het werk in de gemeenteraad meteen volwaardig op te pakken. Met een positief kritisch geluid zet GroenLinks in op een groenere en socialere gemeente Zevenaar.

 

Wij zoeken de verandering, de beweging die Jesse Klaver in gang heeft gezet: ga voor de toekomst en niet voor het korte- termijn denken. Met aandacht voor kinderen en de jeugd, voor de omgeving en de leefbaarheid, nieuwe economische ontwikkelingen zonder daarbij bestaande bedrijven te frustreren. Het is de politieke uitdaging het juiste evenwicht te vinden.

 

En met een evenwichtiger beleid tussen dorps- en stadsbelangen. Bart Kagei: ‘Te gek voor woorden dat alleen in de dorpen de permanente schoolgebouwen zijn vernieuwd, terwijl er in Zevenaar stad aan de Platanenlaan 40 jaar oude noodgebouwen al jaren op nieuwbouw wachten en dat dit recent nogmaals gefrustreerd is door de raad. Niet dat de scholen in de dorpen aan niet nieuwbouw toe waren en hadden moeten wachten, maar dat de raad het slechte leef- en leerklimaat in de school aan de Platanenlaan zolang laat duren is voor mij onverteerbaar.’