GroenLinks de Liemers organiseert in aanloop naar de Provinciale Staten-verkiezingen op woensdagavond 20 februari in Ons Huis te Zevenaar een thema-avond over duurzame mobiliteit. Hoe houden we de Liemers bereikbaar?

Wouter Witteveen, GroenLinks kandidaat voor de Provincie, gaat met je in gesprek over duurzame mobiliteit in, voor en door de Liemers.

De Liemers is dagelijks op de radio. En niet omdat het zo’n mooi gebied is om in te wonen, maar vanwege de dagelijkse en steeds langer wordende files op de A12. Daar wordt niemand vrolijk van. Verminderen van de files is noodzakelijk om de Liemers en de Achterhoek bereikbaar te houden. Bereikbaarheid betekent werkgelegenheid en dat zorgt voor leefbaarheid en gaat krimp tegen. Zodat de jeugd niet wegtrekt voorbij Arnhem en de Liemers dat mooie gebied blijft om in te wonen en te werken voor jong en oud.

Is rekeningrijden, spitsheffing of ‘vroempoen’ zoals Arjan Lubach zegt, de oplossing voor de bereikbaarheid van de Liemers en de Achterhoek? Of moeten we het zoeken in meer openbaar vervoer? En wat kan de Provincie, of wat kunnen we er zelf aan doen. Samen met Wouter Witteveen, GroenLinks statenlid met regionale bereikbaarheid en OV in de portefeuille, gaan we aan de hand van een aantal stellingen het gesprek hierover aan.

Op deze avond is iedereen welkom die meer wil weten of mee wil praten (of luisteren) over duurzame mobiliteit.

Datum: woensdag 20 februari, 20.00 uur
Locatie: Ons Huis, Dr. Honigstraat 3, Zevenaar